De 18-holes

18 holes voor 18 uitzonderlijke omgevingen in het hart van de 5 valleien van het privédomein Bercuit. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

Elke hole heeft zijn eigen bijzonderheden, waardoor de golfers een spel moeten spelen dat zowel technisch als sportief is. Ga de uitdaging aan en ontdek deze emblematische baan, voordat u zich ontspant op het prachtige terras van het Club House.

Records voor heren

Amateur : P. Relecom – 66
Pro : M. Smith – 63

Records dames

Amateur : A. Van der Haegen – 69
Pro : K. Orum – 66

Hole #1

Par 4

Hcp 7

Hole #2

Par 5

Hcp 13

Hole #3

Par 4

Hcp 11

Hole #4

Par 5

Hcp 17

Hole #5

Par 3

Hcp 15

Hole #6

Par 4

Hcp 1

Hole #7

Par 4

Hcp 3

Hole #8

Par 3

Hcp 9

Hole #9

Par 5

Hcp 5

Hole #10

Par 3

Hcp 18

Hole #11

Par 4

Hcp 6

Hole #12

Par 3

Hcp 14

Hole #13

Par 5

Hcp 10

Hole #14

Par 4

Hcp 12

Hole #15

Par 3

Hcp 16

Hole #16

Par 4

Hcp 4

Hole #17

Par 4

Hcp 2

Hole #18

Par 5

Hcp 8

Hole #1

Par 4 | Handicap 7

Beschrijving

Voel niet te veel druk, het is de eerste hole! Plaats je tee shot (maximaal 200 m) gewoon aan de linkerkant van de fairway. De aanval op de green blijft technisch, maar door vanaf de fairway te spelen, zal je goed samengedrukte bal genoeg backspin hebben om in het midden van de green te blijven.

Hole #2

Par 5 | Handicap 13

Beschrijving

Er ligt een bunker in het midden van de fairway, ter hoogte van de landingsplaats van de drive. De spelers met wat afstand zullen over de bunker slaan, maar de meeste spelers zullen naar links moeten.

Bij het tweede schot is een lay-up nodig om de bunkers te ontwijken en een schot van +/- 100 meter over te houden om de green aan te vallen. De meer avontuurlijke spelers zullen dan kiezen voor een 3-wood.

Tip: De green heeft veel hellingen, dus je kunt het beste in het midden spelen.

Hole #3

Par 4 | Handicap 11

Beschrijving

De face-off moet tegenover de dogleg zijn, anders zit je ingesloten voor het tweede schot. De meest getalenteerde spelers kunnen een fade maken om in de dogleg te komen. Hoe dan ook, het aanvallen van de green blijft ingewikkeld, dus wees niet te hebberig!

Tip: De green is omringd door vallen, dus kies voor het midden van de green.

Hole #4

Par 5 | Handicap 17

Beschrijving

Gezien de smalle fairway gaat het bij dit tee shot meer om nauwkeurigheid dan om afstand. De spelers met wat afstand zullen op zoek gaan om de green te bereiken in 2 slagen.

Een lay-up bij het tweede schot is essentieel, maar pas op voor de wind, die je bal zal wegblazen. De green aanvallen op het derde schot zal niet zo gemakkelijk zijn, zelfs als je een kleine club in de hand hebt. Omdat de green erg ondiep is, moet je de perfecte afstand spelen.

Tip: De green blijft relatief vlak, maar wees voorzichtig want er zijn een paar kleine hellingen die moeilijk te herkennen zijn.

Hole #5

Par 3 | Handicap 15

Beschrijving

Vergeet de vijver, de architect wilde gewoon indruk op je maken! Deze hole is eenvoudig en heeft geen verdediging. Je hebt een korte club nodig. Maak je geen zorgen, de green is heel groot.

Tip: De green is vlak, dus probeer je geluk voor een birdie.

Hole #6

Par 4 | Handicap 1

Beschrijving

Welkom bij de moeilijkste hole van de baan! Een lang eerste schot links van de fairway is essentieel als je een kans wilt maken om deze lange par 4 in 2 te slaan. Wees voorzichtig: de grond helt naar rechts en de boom na de vijver kan in de weg staan, net als de wind die je bal naar de kant duwt die je wilt vermijden.

Je aanval op de green wordt bemoeilijkt door het feit dat hij relatief klein is en erg schuin afloopt. Je moet ook over een waterhindernis heen en er is een out of bounds achter de green. Laat je niet beïnvloeden door deze externe factoren!

Tip: Denk eraan om met je eerste putt zo dicht mogelijk bij de hole te komen en liefst eronder. Je tweede putt zal dan bergopwaarts zijn.

Hole #7

Par 4 | Handicap 3

Beschrijving

Dit is een hole waar Trent Jones Senior perfect gebruik heeft gemaakt van het terrein om je in de val te lokken. Een lange drive, naar het midden of naar rechts, geeft u een minder gecompliceerd schot naar de green, die schuin en dus technisch blijft. Er zijn genoeg bunkers om schoten buiten het midden af te straffen. Beginners en gemiddelde spelers geven er de voorkeur aan om de green in 3 aan te vallen.

Tip: Blijf onder de vlag voor een uphill putt. Downhill putts zijn dodelijk…

Hole #8

Par 3 | Handicap 9

Beschrijving

De green wordt zeer goed verdedigd door 3 verschillende bunkers: een zeer diepe eerste, een vrij brede tweede en een zeer vlakke derde met weinig zand. De puttinglijnen zijn rechtlijnig, dus je kunt ze heel duidelijk zien.

Tip: Een neutrale baan is essentieel om de bomenrij links en rechts te ontwijken.

Hole #9

Par 5 | Handicap 5

Beschrijving

Het tee shot moet in lijn zijn, dus plaats je drive zonder te forceren. Na de dogleg wordt de fairway erg breed. Voor de spelers met wat aftand moet je een lichte fade slaan om een betere positie in de dogleg te krijgen.

Gebruik dan je fairway wood om de afstand te overbruggen. De green aanvallen blijft eenvoudig, want hij is vlak en groot.

Tip: Bunkers liggen aan de voorkant en aan weerszijden van de green. Achteraan of in het midden spelen is dus een veilig schot.

Hole #10

Par 3 | Handicap 16

Beschrijving

Een kleine par 3 en dus een kleine green, relatief smal en goed verdedigd door bunkers. Een typisch kenmerk van Trent Jones! Als je een kleine club in de hand hebt, moet je onberispelijk zijn.

Tip: Wees niet bang om wat meer lijnen te nemen dan je zou moeten, want de green heeft er genoeg.

Hole #11

Par 4 | Handicap 4

Beschrijving

Het is geen geheim dat het tee shot in het midden en rechts van de fairway bunker moet zijn. De aanval op de green vereist een recht shot.

Voor lange, moedige slagmensen zal een lichte draw de bal ver voorbij de fairway bunker plaatsen. Probeer dit shot niet, tenzij je het onder de knie hebt.

Tip: De green is omringd door bunkers, dus wees precies of speel het 2e shot voor de green en maak een approach shot.

Hole #12

Par 4 | Handicap 2

Beschrijving

Deze par 4 is een van de moeilijkste holes omdat je je voeten nooit op het horizontale krijgt. Maar de lijnen zijn recht, dus er zijn geen verrassingen!

Een lang eerste schot is vereist vanaf de tee, waarbij je goed moet oplijnen en een vrij ver referentiepunt moet nemen. Maar let op: je bal moet hoog zijn en je aanval op de green kort genoeg, want de green is bergopwaarts en erg klein.

Tip: Neem 1 of 2 extra clubs mee omdat de green relatief hoog is vergeleken met het midden van de fairway. En de wind waait in dit vrij onbeschutte deel van de baan.

Hole #13

Par 5 | Handicap 8

Beschrijving

Laat je drive los, de fairway is eindelijk wijd! Met een 2e lange slag zou je de green kunnen bereiken. Anders brengt het 3e shot je naar de vlag. Verlies je concentratie niet want de green is diep maar erg smal.

Tip: Vermijd de rechterkant van de green of je belandt in de bunker.

Hole #14

Par 3 | Handicap 18

Beschrijving

Concentreer je op de baan die je naar de green brengt – de vlakste van de baan – want veel spelers kijken naar het grote raam van het clubhuis, dat out of bounds is.

Tip: Gebruik de huizen op de achtergrond als herkenningspunten.

Hole #15

Par 4 | Handicap 6

Beschrijving

Met een baan links van de boom kun je de green zien voor je tweede schot. Dit is een van de moeilijkste shots op de baan omdat de green laag en klein is en naar rechts helt. Je doel is om de club te vinden die je het beste shot geeft!

Putten op deze green is erg lastig omdat de steile helling de snelheid van de bal en de lijn beïnvloedt.

Tip: Je tee shot mag niet meer zijn dan 200 meter, want je doel is om op het vlakke deel van de fairway te blijven en niet op de afdaling naar de green.

Hole #16

Par 3 | Handicap 14

Beschrijving

Altijd een technische par 3. Geef de voorkeur aan de linkerkant van de green, die in alle gevallen complex blijft.

Tip: De green helt van links naar rechts. Het ideale schot is daarom onder de vlag, aan de rechterkant, voor een putt bergop.

Hole #17

Par 5 | Handicap 10

Beschrijving

Een schot van +/- 200 meter volstaat aan het begin van deze hole, die het best aan de linkerkant van de fairway wordt gespeeld (blind shot). Voor de meer ervaren spelers is een draw echter het ideale traject.

Je 2e slag moet lang genoeg naar links zijn. Je derde slag moet bergop zijn op een ondiepe green. Wees heel precies met de lengte van je schot.

Tip: De green helt naar één kant, maar wees voorzichtig want hij is erg snel als je er eenmaal bovenop bent met een downhill putt.

Hole #18

Par 4 | Handicap 12

Beschrijving

Het meer zou geen indruk op je moeten maken. Ga ervoor met je drive, de fairway is breed. Het technische punt van deze hole is de aanval op de green. De helling is zo steil dat je 1 of 2 extra clubs nodig hebt om de green te bereiken.

Tip: De bunkers onder de green zijn diep. Aarzel niet om naar de onderkant van de green te spelen en versnel goed in de bal om hem beter te laten vliegen.